Acnebehandling

 AKNEBEHANDLING

Akne kännetecknas av röda upphöjda utslag på huden på grund av inflammerade eller infekterade talgkörtlar. Akne är vanligast bland tonåringar men kan pågå långt in i vuxen ålder. Det kan vara smärtsamt, kosmetiskt besvärande samt påverka både välbefinnande och självförtroende. Akne kan i värsta fall leda till ärrbildning i huden. Vi erbjuder flera behandlingar som hjälper dig att återfå kontrollen över din hud

Det finns tre typer av akne - mild, måttlig och svår. Akne kan förekomma i ansikte, på nacke, axlar och rygg. Svullnaden och rodnaden i huden beror på att talgkörteln, hårfollikel och hudceller "pluggas igen" tillsammans, vilket leder till bakterieväxt med infektion som följd.

Akne kan också vara orsakad av kosmetika, stress, hormonella förändringar som menstruation och vissa läkemedel som innehåller hormoner. Vissa har naturligt fet hud med aknetendenser, andra kan få akne eftersom saknar en regelbunden hudvårdsrutin.

Det finns vissa saker som vi inte kan påverka, såsom hormoner, men vi kan vidta åtgärder för att gradvis främja en friskare hud.

Våra behandlingar stärker och förbättrar din hudstruktur samt motverkar överaktiva talgkörtlar, vilket förhindrar framtida akneutbrott.