Vad är Kosmetisk tatuering?

En kosmetisk tatuering är ett samlingsnamn för olika typer och metoder av tatueringar som innefattar t.ex. läppar, ögonbryn och eyeliner eller fräknar.

Rakas eller tas ögonbrynen bort innan behandling?

Absolut INTE. Hår avlägsnas enbart för att uppnå en klar look runtomkring ögonbrynen och om du som kund vill ha en form som går utanför din naturliga hårväxt kan man behöva trimma vissa partier.

Hur länge tar det att genomföra?

Behandlingen är uppdelad i två bokningstillfällen med 4-6 veckors mellanrum för att tillåta läkningsprocessen att slutföras.

Den första behandlingen kommer att ta från runt 2 timmar, och ditt andra möte kommer att ta från cirka 1 timme, men vi avsätter ändå 2 timmar om tiden mot förmodan skulle behövas.

Kommer det att bli någon skorpbildning?

Det kan förekomma skorpbildning om din hud är känslig. TA INTE bort dessa skorpor! att dra bort skorpor kan resultera i mindre färg och ärrbildning!

Varför ser jag färg som flagnar av efter en vecka?

Detta kan ske till följd utav en rad olika anledningar, men det har oftast med hudtypen att göra. Äldre hud, mer väderbiten hud och torrare hud kan orsaka flagnande färg under läkeprocessen. Det bör finnas färg under, men om inte så kommer detta att korrigeras vid återbesöket.

Jag har redan permanent makeup och vill ändra färg. Kan du hjälpa mig?

Ja, färgbyte är vanligt. Detta kan diskuteras vid konsultation och man kan då tala om färgalternativ. Dock kan det behövas tas bort med laser innan microblading kan utföras efter rek läkningstid, alt en längre förberedande process med balansering av tidigare behandling.

Varför ser mina ögonbryn så mörka ut under läkningsprocessen?

Detta är ett resultat utav de naturliga oxideringsprocesserna som äger rum i huden då pigment har applicerats.

Färgen reagerar långsamt med syret i luften, vilket gör färgen mörkare. Detta är helt naturligt och normalt för våra pigment men återgår sedan till en ljusare nyans då huden läkt.

Kan jag återgå till normal aktivitet, träning, trädgårdsarbete, etc.?

De flesta vardagliga aktiviteter kan återupptas direkt. Tung träning bör dock undvikas i åtminstone en vecka för bästa resultat eftersom svett tycker ut pigment som vi vill ska stabiliseras först och kan därför bleka den läkande färgen.
Simning bör också väntas med i ungefär en vecka, även poolkemikalier kommer att erodera dina läkande färger. Utomhusaktiviteter så som trädgårdsarbete eller golf kan återupptas så länge som det behandlade området hålls rent, torrt och utom räckhåll för solen.

Håll rekommendationer för ditt eget bästa. Det minimerar infektionsrisken och ger ett bättre slutresultat.

Hur kommer de att se ut direkt efter behandlingen?

Dina ögonbryn kanske är lite svullna, röda och ibland vitaktiga (på grund av bedövning nr.2 som även agerar blod-stopp). De flesta märker bara av en lätt rodnad den första timmen. Allt detta är ytterst normalt. De kommer att vara betydligt mörkare första veckan men bleknar sedan till en mjukare färg.

Hur väljer man formen?

Vi väljer en form och stil tillsammans. Vid början av behandlingen kommer vi att rita ett förslag på formen och sedan arbetar vi tillsammans för att göra detta helt perfekt enligt dina önskningar.

Mätningar görs för att dubbelkolla symmetrin och placeringen. Extrema val måste tänkas igenom noggrant och utförs inte vid första tillfället.

Kan jag tatuera om jag är gravid?

Nej, man bör inte om man är gravid eller om man ammar.

Gör appliceringen ont?

Vissa kunder tycker att behandlingen är lite obehaglig medan de flesta kunder inte känner obehag alls.En kombination av att två olika bedövningsmedel används.

Bedövningen är i gelform ej injektioner

Hur väljer man färg?

Vi väljer en färg gemensamt genom att applicera små mängder av olikfärgade pigment väljer sedan ut den som matchar bäst till din hudton, dina drag och dina personliga önskemål.

Du rekommenderas att inte göra drastiska förändringar vid första besöket. Det finns en stor fördel i att börja lugnt och fylla på vid återbesök.

Gör det ont efteråt?

Området kan vara lite ömt efter de första timmarna, och sedan känsliga för beröring I ett par dagar.

Får jag tatuera mig?

Du får INTE tatuera dig om du har följande sjukdomar/tillstånd 

Du som är gravid eller ammar.

Om du går på blodförtunnande medicin.

Om du är minderårig 

Har du ätit medicin för Acne som förtunnar huden så som Accutane och Retin-A - steroider bör du vänta lika länge som din behandlingsperiod varat innan du tatuerar

EX: Behandlat Acne i 9 månader = Vänta 9 månader efter avslutad behandling.

Kunder som brukar lida av munsår/herpes och tänker göra läppkontur kommer med all säkerhet få en utblomning efter behandlingen därför förbered med antiherpes medicin.

Varför väljer vissa att tatueras utan bedövning?

Använder man ingen/lite bedövning så blir huden mer följsam och lättarbetat, vilket resulterar i smalare, finare "strån". Men man ska absolut inte lida genom behandlingen så de flesta väljer att använda bedövning.

Hur länge varar behandlingen?

Detta varierar från person till person - en färgförnyelse rekommenderas normalt sett mellan 12-18 månader efter din första behandling och återbesöket.

Det beror även på den färg och stil som du har valt. Om du har valt en svag, ljus färg och lätt applicering, så kan du behöva mer korrigeringar och ifyllningar än om du har valt en mörk ton och en tyngre applicering.